Na Kuchajdu sa vracia letné kino

29.06.2013 Bratislava

Bratislava 28. júna (TASR) - Do areálu bratislavského prírodného kúpaliska Kuchajda sa po roku opäť vracia letné kino. Mestská časť Nové Mesto spúšťa kino tretí rok a prvý film pod holým nebom si môžu Bratislavčania pozrieť už v sobotu 29. júna.

O tom, aký film sa bude na Kuchajde premietať, budú aj tento rok rozhodovať filmoví fanúšikovia. "Na stránke kino.nakuchajde.sk bude počas celej sezóny v ponuke trojica žánrovo rozličných filmových titulov, z ktorých ľudia hlasovaním vyberú jeden," vysvetľuje novomestský hovorca Marek Tettinger. Za víťazný film na najbližšiu sobotu zahlasovalo viac ako 800 ľudí, premietať sa bude od 21.30 h romantická komédia Woodyho Allena Do Ríma s láskou.

V júli sa budú filmy premietať každú stredu a sobotu o 21.30 h, v auguste o 21.00 h. V stredu si diváci budú môcť vybrať umelecký film, "kasový trhák", prípadne žáner zameraný na mladších. Sobotná ponuka osloví najmä rodiny a strednú generáciu. V ponuke budú česko-slovenské filmy, romantické filmy, komédie aj klasiky. Sprievodným projektom letného kina bude tento rok "Cestovateľské kino na Kuchajde", ktorému bude patriť niekoľko letných utorkov. Napríklad 9. júla o 21.00 h sa bude premietať dokumentárny film z ciest po Číne a 23. júla film o Iráne.

Aj tento rok sa bude počas každého premietania súťažiť. "Návštevníci dostanú preukazy, do ktorých budú zbierať pečiatky za účasť na jednotlivých premietaniach," pokračuje Tettinger. Už na prvom premietaní možno vyhrať pobyt pre dvoch v Budapešti. "Na záver sezóny bude žrebovanie, v ktorom bude možné vyhrať týždňové zapožičanie si automobilu Peugeot 2008 s plnou nádržou," láka hovorca.

Na 21 premietaní v letnom kine sa vlani prišlo od konca júna do začiatku septembra pozrieť takmer 5000 Bratislavčanov.
 

Vyberte región